İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü 2010-2011 döneminde Unkapanı yerleşkesinde ilk öğrencilerini alarak eğitim ve öğretime başlamıştır. Eğitim ve öğretim sürecini 2012-2013 döneminde Kavacık Yerleşkesi Kuzey Kampüsü’ne taşınarak devam ettiren Beslenme ve Diyetetik Bölümü, 2016-2017 eğitim dönemi itibari ile Kavacık Yerleşkesi Güney Kampüsü’ne yerleşmiştir. Bölümümüz ilk mezunlarını 2013-2014 eğitim ve öğretim yılının sonunda vermiştir. 2013 yılında yüksek lisans, 2014 yılında ise doktora düzeyinde eğitim veren lisansüstü programları açılmıştır.

Beslenme ve Diyetetik Bölümü, bugün lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini sürdürmektedir. Kuruluşundan itibaren Beslenme ve Diyetetik alanındaki gelişmelere uyum sağlayan, bilim üreten ve paylaşan, gelişen bir bölüm olarak faaliyetlerine devam etmektedir.