Diyetisyenlik mesleği; toplumun beslenme durumunun, ülkenin besin ve beslenme plan ve politikalarının saptanması, yönlendirilmesi, besin analizleri, hastalıklara özgü diyetlerin düzenlenmesi, toplu beslenme hizmeti veren kuruluşlarda yemek servisinin yönetimi ve organizasyonu gibi çeşitli alanlarda çalışan, bilimsel araştırmalar yapabilen, sağlığın korunması ve geliştirilmesi ile hastalıkların tedavisi açısından toplumda yeterli ve dengeli beslenme bilincinin yerleşmesini sağlayan bir disiplindir.
Beslenme ve Diyetetik Bölümü olarak amacımız; Beslenme ve Diyetetik alanında uluslararası bilimsel standartlarda eğitim ve öğretim ile birlikte; etik anlayışa sahip, sorgulayıcı, insana ve çevreye duyarlı, topluma yararlı olmayı ilke olarak benimsemiş, birey ve toplumun yaşam boyu yeterli ve dengeli beslenmelerini sağlayarak yaşam kalitesinin artırılmasını hedefleyen ve tıbbi beslenme tedavisi ilkelerini uygulayan diyetisyenler yetiştirmektir.
Beslenmenin; büyüme, gelişme, yaşam boyu sağlığın korunması, yaşam kalitesinin artırılmasındaki önemi anlaşıldıkça, diyetisyenlere gereksinim giderek artmaktadır.
Siz değerli öğrencilerimizin öğrencilik sorumluluklarını yerine getirerek, mesleğimizi daha ileriye ve en iyiye birlikte taşıyacağımıza inanıyoruz.

‘’Besinler ilacınız, ilacınız besininiz olsun’’
Hipokrat

 

Prof. Dr. Gülgün ERSOY
Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı

gersoy@medipol.edu.tr