“Sürdürülebilir Kalkınma İlkeleri” çerçevesinde atıklarımızı kontrol altına almak, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir bir dünya bırakmak için Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde başlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önderliğinde yürütülen “Sıfır Atık Projesi” uygulamaları ve eğitimleri ülke genelinde hız kesmeden devam ediyor. Bu bağlamda atıkların geri dönüşümü ve sürdürülebilir yeşil çevre konusunda bir okul misyonu üstlenen Medipol Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, Doç. Dr. Yeter DEMİR USLU koordinatörlüğünde “Atık Yönetimi” konusundaki ilk eğitimini 28 Eylül Cuma günü özel bir catering firmasına vererek çalışmalarına başladı. Eğitim kapsamında ilk olarak kurumun yöneticileriyle ve sonrasında saha elemanlarıyla gerçekleştirilen oturumlarda atık bertarafı, yönetimi ve geri kazanımı için yapılması gerekenler Dr. Duygu Erten ve Çevre Mühendisi Ayşe Seval Palteki tarafından tüm detayları ile yaklaşık 30 kişilik bir ekibe anlatıldı. Eğitimin sonunda ekibe katılım belgeleri takdim edildi.