“KİMSE DUYMASIN DEME”

HIV virüsünün vücuda girip bağışıklık sistemini zayıflatması sonucunda ortaya çıkan AIDS hastalığı, Medipol Üniversitesinde yapılan ‘Kimse Duymasın Deme’ konferansında ele alındı. Hemşirelik Kulübü tarafından düzenlenen konferans Güney Kampüs Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Öğrenci sunumlarıyla başlayan konferansta AIDS’in bulaşma nedenleri, belirtileri ve hastalıktan korunmak için alınması gereken önlemler hakkında bilgi verildi. Programa Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoliji Bölümünden Dr. Hayat Kumbasar ve Pozitif Yaşam Derneği Başkan Yardımcısı Cihan Sehla konuk oldu. Dr. Hayati Kumbasar HIV enfeksiyonu hakkında detaylı bilgiler verirken, Pozitif Yaşam Derneği Genel Başkan Yardımcısı Cihan Sehla ise HIV/AIDS’le yaşayan insanların hayat kalitelerini olumsuz yönde etkileyen ‘Damgalanma ve Ayrımcılık’ kavramlarına dikkat çekti. Öğrencilerin tiyatro gösterisiyle sonlanan etkinlik HIV ile enfekte olan bireyleri anlayabilmek bakımından  oldukça dikkat çekici notlarla tamamlandı.