Harvard Üniversitesinde ‘postdoctoralfellow’ unvanına sahip en genç araştırmacı olan Dr. Mehmet Furkan Burak, bölümümüz öğrencileri ve öğretim elemanlarına “Harward’da çalışmak çok mu zor? Yurtdışı staj ve araştırma olanakları” başlıklı bir konferans verdi. Harward’a gidebilmek için verdiği çabayı, şu anda devam eden çalışmalarını ve staj olanaklarını öğrencilerimizle paylaştı. Harvard’a kabul edilmenin düşünülenin aksine çok zor olmadığını, sabırlı ve ısrarlı bir uğraşı gerektiğini söyledi. Katılımcılara yurtdışında kariyer yapma konusunda adeta cesaret ve özgüven aşılayan Dr. Burak, “Kendi hayallerinizin peşinden koşmazsanız, hayatınız boyunca başkalarının hayalleri için çalışırsınız” uyarısında bulundu. Öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Dr. Mehmet Furkan Burak, bir süredir Türk İnovasyon Merkezi’nin başdanışmanlığını ve Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı’nın Birleşik Devletler temsilciliğini üstleniyor.